Vad har hänt? – Arkiv

2020-11-05Texten om medföljning har tagits bort eftersom denna tjänst inte längre är tillgänglig.

Medföljning – Vi följer gärna med dig till läkare, tandläkare, fotvård eller annat där du känner att du behöver sällskap och stöd. Vi har duktiga medföljare/volontärer som hämtar upp dig i hemmet och följer med till besöket och hem igen.

Bilder från Kyrkorna och klimatutmaningen. Panelsamtal tisdagen den 19 november 2019 på Newmaninstitutet.

Gudstjänst söndagen den 19 januari 2020 kl. 18 i Lötenkyrkan, Heidenstamsgatan 71 Uppsala

Lika – Olika 2019Föreläsningsserie tre måndagar, den 7:e, 14:e och 21:e under oktober 2019 i Mallasalen på Uppsala stadsbibliotek. Lika Olika hösten 2019 – affisch

Höstmöte 24 oktober
FN-dagen – Vi riktar blicken ut i samhället och världen.

Plats: Frälsningsarmén, S:t Persgatan 20 Tid: 18.30-20.30,
drop-in fika, till självkostnadspris, från 18.00

Inbjudan – höstmöte
Program/medverkande
  • Allmän information – Uppsala Kristna Råd
  • Marie Strandgren diakonistrateg Svenska kyrkan, Mary Wehbeh, Projektledare på integration och mångfald, Eva Berglund Diakon, projektet ”värme/vila”, Khalil Wali, projektet integration och mångfald.

De talar om:

  • Lika rättigheter för alla?-utmaningar och glädjeämnen i diakonalt arbete.
  • Dr Bo Zetterlund, ”Läkare i världen”, besöker oss.

Vi avslutar med en andakt.

Annika är på plats!

Vår nya verksamhetsledare Annika Oreskovic och volontärerna är nu på  plats på Diakonicentrum, med ny adress St Olofsgatan 40, men med samma telefonnummer som tidigare 018-15 07 70 eller 018-15 08 60.

Vid gudstjänsten i Missionskyrkan söndagen den 22 september i samband med förbön för Diakonicentrum välkomnades Annika Oreskovic  av UKR:s ordförande Lars Olof Fahlén och Missionskyrkans pastor Torbjörn Bådagård.

Terminen startade  den 22 augusti med en  volontärutflykt. I år gick den bland annat till Örsundsbro, Hela människan Secondhand butik och café, Enköpings drömpark och Mariadöttrarna i Vallby.
Redan i slutet på juni  hade hon en introduktion med sin företrädare Maria Schönning och Uppsala kristna råds arbetsutskott, här representerat av Lars Olof Fahlén och Sven-Eric Andersson.

Uppsala Kristna råd med Diakonicentrum har flyttat till Missionskyrkan. Verksamheten fortgår som vanligt under juni. Vi önskar alla en trevlig sommar och startar igen i  augusti med vår nya verksamhetsledare Annika Oreskovic.

Verksamheten i  Samariterhemmet avslutades i maj då vi också avtackade Maria Schönning, som gick i pension.