Diakonicentrum

Diakonicentrum – finns till för dig som behöver eller vill ge stöd.
”Vill du ha någon att prata med?

Diakonicentrum består av ett 30-tal volontärer, som ställer upp helt ideellt och kyrkorna i Uppsala står bakom verksamheten med UKR – Uppsala Kristna Råd, som förening.

Samtalskontakt – Diakonicentrums volontärer, med lång erfarenhet av vardagssamtal, finns för dig som vill prata en stund om livet. Du bestämmer själv vad du vill prata om.

Besök – Vill du få besök eller sällskap på en promenad? Volontärer kan göra dig sällskap en stund, för att prata och dela livet.

Vill du kanske själv vara med och stödja genom att ringa, eller varför inte bli besökare/medföljare på promenad?

För att anmäla dig ring; telefonnummer: 018-15 07 70 eller 018-15 08 60 Det går också bra att maila: uppsala.diakonicentrum@svenskakyrkan.se”

Diakonicentrum med verksamhetsledare och ett 30-tal volontärer, som ställer upp helt ideellt, träffas tillsammans några gånger per termin.

Bild från vår senaste volontärträff.

 

 

Hjälpinsatser i coronatider

Många Uppsalabor är redan isolerade på grund av coronaviruset. Därför ställer Röda Korset och Svenska kyrkan Uppsala om en del av våra verksamheter och erbjuder praktisk hjälp, som att handla och att erbjuda någon att prata med. Vi samarbetar för att kunna ge stöd till personer som inte kan ta sig ut från hemmet för att de tillhör riskgrupp.

Tillsammans är vi beredda att hjälpa till på olika sätt. Röda Korset ansvarar för rekryteringen av nya frivilliga och båda organisationerna hanterar matchningar mellan de som behöver vår hjälp och volontärer. Enklast når man oss genom att ringa eller skicka e-post om man önskar hjälp av något slag (se nedan eller Informationsblad_Stöd till riskgrupper Sommartid).

INTRESSEANMÄLAN OCH KONTAKTUPPGIFTER

För den som vill bli volontär är det bästa att fylla i en intresseanmälan på Röda Korsets hemsida.  OBS! Om du är engagerad i Svenska kyrkan fyll i både ditt för- och efternamn, samt att du kommer från Svenska kyrkan under rad 4 Vad heter du?  i formuläret.
Du som behöver hjälp kan ringa Röda Korset på 018-14 32 17 mån-fre kl 09.00- 16.00 eller mejla Uppsala@redcross.se.
Diakonins hus, Svenska kyrkan Uppsala: 018-430 38 08.

SAMTAL

Diakonins hus 018-430 38 08
kl 10-12 samt 13-15 varje dag.
Domkyrkan, Mennanders kor kolla domkyrkans hemsida för information om tid
Drop in-samtal (gratis) med diakon,
Pastoral care in Uppsala Cathedral, Mennanders kor
Free of charge. Check web page for more information on time.
Jourhavande präst
Kl 21–06, ring 112.

uppdaterad 2020-12-03/ATM