Diakonicentrum

Diakonicentrum – finns till för dig som behöver eller vill ge stöd.

Telefonkontakt – Ibland kan det vara skönt att någon ringer, kanske bara för att prata en stund om livet. Vill du bli uppringd av någon som lyssnar, du bestämmer hur länge och vad du vill prata om. Vi har öppet varje vardag. Anmäl dig till oss!

Medföljning – Vi följer gärna med dig till läkare, tandläkare, fotvård eller annat där du känner att du behöver sällskap och stöd. Vi har duktiga medföljare/volontärer som hämtar upp dig i hemmet och följer med till besöket och hem igen.

Besök – Vill du få besök eller sällskap på en promenad? Vi kan göra dig sällskap en stund, för att prata och dela livet.

Diakonicentrum består av en verksamhetsledare och ett 30-tal volontärer, som ställer upp helt ideellt. Kyrkorna i Uppsala står bakom verksamheten. Vill du kanske själv vara med och stödja genom att ringa, bli ledsagare eller varför inte besökare?

Ring Diakonicentrum(Uppsala Kristna Råd, kyrkor i samverkan)

 Har du frågor kring telefonkontakt eller besök: ring verksamhetsledaren, tel. 018-15 07 70 eller skicka e-post till uppsala.diakonicentrum@svenskakyrkan.se.

På grund av corona pandemin kan telefon 018-15 08 60 för närvarande inte användas för beställning.